Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK

Velkommen til AV Centrum

Bygmarken 26

3520 Farum

Kontakt: tlf.nr 48 18 94 95 Email: avcentrum@avcentrum.dk

Åbningstider: alle hverdage mellem kl.9.00-16.00

AV-Centrum blev grundlagt i 2008 da JJ-Teknik fik nye og flotte lokaler i Farum. Her var mulighed for at lave en butik som i dag har 150m2 demo rum samt 100m2 lager. Vi har et udvalg af produkter som vi har udvalgt fra besøg på verdens hifi-messer og som vi gerne selv kunne tænke os at eje.

Vi ligger 20min kørsel fra København, her er masser af parkeringspladser og gratis parkering. Vi har åbent alle hverdage fra kl.9.00-16.00. Hvis dette tidspunkt ikke passer kan du ringe på 48189495 så finder vi en tid der passer dig. Det er en rigtig god ide at medbringe egne musik når man skal lytte, der er også mulighed for at medbringe egen forstærker eller andet gear hvis man vil hører det sammen med vores vare i butikken. 

AV-Centrum drives af Jens Hansen og Jan Olsen som startede HiFi-Klubbens værksted tilbage i 1986.

AV-Centrums udvalg af produkter er udvalgt på baggrund af god lyd og byggekvalitet som vi med 30 års erfaring har en indgående ekspertise og indblik i.

Vel mødt hos os i Farum hvor kaffen er varm og demo rummene klar til en HiFi-oplevelse.

Med stor HiFi-hilsen Jens Hansen og Jan Olsen.

Her under kan du læse dele af en artikel om AV-Centrum efter besøg af Nerds.dk

AV Centrum er salgsafdelingen og hififorretningen.
Italienske hornhøjttalere fra Zingali er det overordnede tema, og varerne er reelt alle lavet på bestilling. På væggen hænger et farveskema, så man selv kan sammensætte en højttaler rent æstetisk, og demorummet har også en del eksempler på mere spøjse og kontrastfyldte valg. Det er i det hele taget ret tydeligt, at man hér har en importvirksomhed der kun koncentrerer sig om enkelte udvalgte mærker. Det primære demorum har en Sharp-skærm, som man naturligvis også har importen på, og så ikke mindst et stort udvalg af højttalere fra Zingali, og giver med en centralt placeret sofa god mulighed for at A/B-teste mange af de tilgængelige modeller direkte.

Hovedanlægget var, på besøgsdagen, udstyret med et sæt Grimm LS1 aktive Studiomonitors med DSP; En diskret lille ting til 170 kkr. der som aktivt anlæg udgør hele pakken i highendkvalitet og præcision. Hertil kommer at DSP-modulet kan kompensere for eventuelle forskelle på enhederne, og således sikre at højttalerne er 100% identiske og spiller nøjagtigt som fabrikanten ønsker det.

Desuden har man en hel del udstyr fra Electrocompaniet på lager som også udnyttes, og hovedanlæggets elektronik består da også af et sæt Nemo monoblokke, en ECD1 DAC, ECM2 streamer og en EC48.8 forforstærker. Det hele er forbundet med Supra kabler. 
En clockmodificeret Trendslab cdafspiller udgør også en af kilderne, for korrekt clock er en af Jens' store kæpheste. Herudover har man naturligvis flere af de større Zingali-modeller stående. Klar til at blive sluttet til monoblokkene for en solid demo og A/B-test.

AV Centrum-delen tager sig også af importen af Xindak, der er kendt for at anvende samme indmad som dyre engelske og amerikanske producenter, men ved at samle tingene i Asien kan man opnå væsentligt bedre priser. Eksempelvis kan man få en 20.000-kroners effektforstærker med en kæmpe elektrolytbank, og hvor både lytter, transistorer og kondensatorer er fra anerkendte producenter, og så har man en forstærker der ifølge salgstalen fra JJ teknik rent lydmæssigt reelt modsvarer amerikanske forstærkere til den syvdobbelte pris. Ser man på A600p og A 600E serien, samt et komplet CA serie setup vil man dog hurtigt indse at det kun er det - efter Xindak-målestok - dyre grej man koncentrerer sig om.

Rega har også en central plads hos AV Centrum. Og det er tydeligt at AV Centrum-delen af forretningen har et udvidet samarbejder med den velrenommerede importvirksomhed Medlyd, som udover Rega, også har agentur på føromtalte Electrocompaniet.

Alt ved det gamle
Når man nu bruger meget af sin tid på at tage sig af lidt ældre ting, så har man naturligvis også et stort vintage-rum der også fungerer som hjemmebiograf. Her finder man elektronik fra Chord, et sæt JBL 4429 og et sæt originale JBL K2. I klassiker-segmentet finder man Canor samt mere klassiske produkter, f.eks Sony SCD777ES. Det er forskellige produkter man har taget i bytte, ofte renoveret, og som nu sælges væsentligt billigere, omend i glimrende stand. Det kan undre, at der ikke er blevet gjort mere reklame for så fin en samling hvor et brugt-røver-køb er oplagt. Herudover har man også opstillet Vifa-højttalere der af en eller anden grund ikke får den store opmærksomhed hos andre forhandlere. AV Centrum har tydeligt tilpasset sig omgivelserne og kundernes ønsker, så der er naturligvis også et blandet demorum med bl.a rørforstærkere, pladespillere og Rega-elektronik i "halv størrelse". Hele rummet er lavet med henblik på de kunder, der ikke har så mange kvadratmeter til deres udstyr. Og det gælder jo nok for en del potentielle kunder.

Indretningen af AV Centrum er derfor ganske smart; Man har reelt et helt selvstændigt rum til hver produkt- og kundetype, praktisk lokaliseret lige ved siden af værkstedet. Det virker måske lidt firkantet for nogle, men det er en meget nem og enkel måde at "identificere" de produkter der indretningsmæssigt og prismæssigt passer den enkelte, og det virker væsentlig bedre end den måde som langt de fleste andre hififorretninger vælger at fremvise deres sortiment på.

Vi siger tak for en sjov dag på et solidt hifiværksted, og ikke mindst med nogle spændende oplevelser med hifiprodukter der er alt for få af i de danske stuer.